Skip to main content
Програм је активан

Еrnst & Young (ЕY)

Ernest Young

Еrnst & Young (ЕY) је глобални лидер у пружању услуга ревизије, пореског саветовања, пословног саветовања и подршке при пословним трансакцијама.

Еrnst & Young д.о.о. Београд је компанија основана 1997. године. Током више од 20 година пословања пружа различитe врстe услуга у великом броју пословних области и индустријских сектора.

У компанији ЕY,  препознат је значај предузетништва и његове улоге у подршци иновацијама и расту домаће привреде. Данашње мултинационалне компаније неретко су заправо резултати брзорастућих предузетничких подухвата. Тим пре, неопходно је створити услове који дозвољавају оваквим компанијама да расту и развијају се.

Програм „EY Preduzetnik godine постоји више од тридесет година, а у Србији је први пут установљена 2012. године. Као прва и једина глобална награда овог типа, „EY Preduzetnik godine™“  додељује се инспиративним предузетницима који су успели да изграде и развију успешне, растуће и динамичне компаније. Ревизорско – консултантска компанија ЕY (Ernst & Young) овај програм организује у више од 150 градова и готово 60 земаља широм света. Награда „EY Preduzetnik godine™“ промовише предузетнички дух и иницијативу, и одаје признање људима који не чекају решења већ их сами траже независно од спољних околности и упркос предрасудама. „EY Preduzetnik godine™“ је глобални програм који промовише достигнућа најбољих светских предузетника. „EY Preduzetnik godine™“ постоји у готово 60 земаља у којима се ствара 93 одсто глобалне економије. Додела награде најбољем предузетнику/предузетници има за циљ да промовише оно најбоље што долази из предузетничког сектора у свакој од ових земаља – и да охрабри друге предузетнике да пођу корацима најбољих.   Добитник/добитница признања „EY Preduzetnik godine™“ представљаће Републику Србију на церемонији доделе признања „EY Svetski Preduzetnik godine™“ која се сваке године одржава у Монте Карлу. Представник/представница Србије конкурише за светско признање заједно са осталим националним победницима са којима током боравка у Монте Карлу има прилику да се упозна, успостави контакт и размени искуства и на тај начин порошири своју мрежу контаката у циљу даљег унапређења пословања компанија које воде.

Студија ЕY Предузетнички Барометар настала је као резултат истраживања спроведеног међу најуспешнијим предузетницима Републике Србије. Студија је ставила у фокус мишљење и активности успешних брзорастућих предузетника који воде сопствене компаније. Студија је по први пут спроведена 2016. године где је осликала визију већине предузетника који су разматрани за признање ЕY Предузетник године™, а подржана је од стране Министарства привреде Републике Србије у оквиру пројекта „Година предузетништва“. ЕY Предузетнички Барометар представља глас 100+ српских предузетника (који воде брзорастуће компаније) који су одговарали на „online“ упитник. Такође, студија се заснива и на квалитативном и квантитативном увиду од стране истраживања које је спровела Светска банка, истраживања које су спровеле Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије, као и на основу података које је објавио Републички завод за статистику Републике Србије у претходним годинама. Напомињемо да мали узорак одговора на основу кога су препоруке произашле указује да се резултати студије не могу сматрати довољним за доношење одлука, али се могу узети у обзир као огледало онога што неки од најактивнијих српских предузетника мисле о финансирању, предузетничкој култури, образовању и координираној подршци и пореским и регулаторним оквирима за пословање њихових предузећа.

Студија ЕY Предузетнички барометар, као и закључци и препоруке које она нуди могу се посматрати као смерница за државне институције, кредитне и финансијске институције, као и за све заинтересоване стране, укључујући и предузетнике.

На следећим линковима можете преузети студије ЕY Предузетнички Барометар:

Више о прoграму „EY Preduzetnik godine™“ можете сазнати на следећем линку.

Више о пословању компаније ЕY у Републици Србији можете сазнати на веб страници.