Skip to main content
Програм је затворен

Програм за акцелерацију

ПРОГРАМ СПРОВОДИ: Развојна агенција Србије

ЦИЉНА ГРУПА :Новооснована привредна друштва или предузетници који развијају иновативни производ или услугу и који имају потенцијал брзог и великог раста и организације подршке стартапима.

ТИП МЕРЕ : Средства за реализацију овог програма ће бити опредељена за имплементацију новокреираних програма или финансирање лиценци за успостављање реномираних светских програма.

ПОЧЕТАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ: 2. квартал 2022. године

РОК ЗА ПРИЈАВУ:  60 дана

РОК ЗА ОДЛУЧИВАЊЕ ПО ПРИЈАВАМА:  45 дана

ОПРЕДЕЉЕНА СРЕДСТВА: 60.000.000,00 дин.

КРАТКИ ОПИС ПРОГРАМА:

НАМЕНА ПРОГРАМА: Циљ овог програма је да се попуни јаз који постоји у програмима акцелерације, односно у раду са стартапима који су доказали потенцијал своје идеје и креирали први производ, али им је потребна подршка у даљем расту и развоју на новим тржиштима, а за којима тренутно постоји највећа потреба и јаз у екосистему.

План је да се кроз акцелерацију стартап тимова и стартапа обезбеде индивидуално прилагођене едукативне и менторске сесије, које подстичу интензивни тимски рад на развоју стартапа, приступ менторима са релевантним експертизама нарочито у области пословног развоја, продаје и маркетинга на глобалним тржиштима, а у складу са најбољим светским праксама. На овај начин се унапређују организације које им могу пружити ту врсту подршке и даље подстичу да креирају високо квалитетне инкубаторске и акцелераторске програме којима колективно знање домаћег и страних екосистема могу учинити доступним домаћим тимовима.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА: https://ras.gov.rs/javni-pozivi

КОНТАКТ :

Оља Павловић – olja.pavlovic@ras.gov.rs

Марија Кабадајић – marija.kabadajic@ras.gov.rs