Од следеће недеље почетницима у пословању на располагању два програма подршке Министарства привреде

 

Помоћник министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић, гостујући данас на РТС,  најавила је да ће почетком следеће недеље бити расписана два јавна позива намењена почетницима у пословању.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић најавила је данас да ће почетком следеће недеље бити расписана два јавна позива намењена почетницима у пословању за које је опредељено укупно 250 милиона динара бесповратних средстава.

Она је гостујући у Јутарњем програму на РТС појаснила да је реч о Програму подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању и Програму подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене предузетнице и младе.

„За старт ап обезбедили смо 150 милиона динара, а програм је комбинација бесповратних средстава, која чине до 30 одсто инвестиције, односно до 40 одсто укупне инвестиције за привредне субјекте из неразвијених локалних самоуправа и повољног кредита Фонда за развој“, навела је Обрадовић Јовановић.

Када је реч о програму за подршку женама и младим предузетницима који су почетници у пословању, а који се се први пут спроводи ове године, Министарство привреде  је обезбедило 100 милиона динара бесповратних средстава.

„Програм представља комбинацију бесповратних средстава, која чине до 35 одсто инвестиције, односно до 45 одсто укупне инвестиције за привредне субјекте из неразвијених локалних самоуправа и повољног кредита Фонда за развој, а намера нам је да се да подршка у пословању женама и младим до 30 година старости“, појаснила је Обрадовић Јовановић.

Више информација о најављеним програмима:

Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене предузетнице и младе у 2021. години

Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању у 2021. години

У  17 акредитованих регионалних развојних агенција-АРРА  широм Србије почетницима у пословању бесплатно је на располагању сва неопходна стручна помоћ приликом конкурисања на програме подршке Министарства привреде. Вама најближу АРРА можете потражити овде.

За све додатне информацији у вези са Програмима можете контактирати:

Фонд за развој

Милан Радовановић

milan.radovanovic@fondzarazvoj.rs

011 2620 165; 063 275 183,

Стеван Лазаревић

stevan.lazarevic@fondzarazvoj.rs

018 4150 197 ; 063 276 510.