Од почетка 2018. године свима који желе да се региструју као предузетници омогућено је да то учине на најбржи и најефикаснији начин - путем интернета.

На сајту Агенције за привредне регистре (АПР), у посебном одељку еРегистрација оснивање предузетника, а затим у одељцима Предузетник и еУслуге, постављена су сва неопходна објашњења, корисничка и видео упутства, како би се е-регистрација успешно обавила.

Е-пријава се потписује квалификованим електронским сертификатом предузетника, а омогућено је и електронско плаћање комерцијалним платним картицама.

По завршетку пријаве, АПР шаље решење о регистрацији новог предузетника на и-мејл регистрованог предузетника или овлашћеног лица које је поднело е-пријаву.

Сертификат, који је потребан како би се поднела е-пријава за оснивање предузетника, свакако је неопходан и за његов даљи рад. Примера ради, за подношење пореске пријаве, које се по закону обавља искључиво електронским путем преко портала Пореске управе.

Изменама и допунама Закона о привредним друштвима, чији је предлагач Министарство привреде, омогућена је и е-регистрација предузећа. АПР од 1. октобра 2018. године примењује е- регистрацију једночланих друштава са ограниченом одговорношћу.

Више информација:

Преузмите документ