Услови коришћења

Изјава о приватности

Портал предузетништва се обавезује на заштиту Ваше приватности и омогућава Вам најбоље искуство коришћења портала.

Молимо Вас да прочитате ову изјаву како бисте разумели како се односимо према Вашим личним подацима, и за шта су они неопходни.

Ова изјава се може мењати током времена па препоручујемо да приликом својевољног остављања личних података проверите овај документ како бисте били упућени у последње актуелности везане за коришћење Ваших података.

Изјава о приватности је документ који гарантује заштиту приватности корисника који посећује Портал предузетништва (preduzetnistvo.gov.rs) током коришћења.

1. Прикупљање информација – начин и разлог

Током посете Порталу предузетнишва увек постоји опција да својевољно оставите поједине личне податке које уредницима портала омогућавају праћење искуства и унапређивање истог. Статистике могу бити подељене са развојним тимом портала у циљу извођења радова који унапређују корисничко искуство.

Интернет провајдер на ком се налази портал при свакој посети аутоматски бележи:

 • Вашу тренутну “IP адресу
 • Време посете (захтева)
 • Интернет страницу са које сте дошли дошли до било које странице или другог ресурса Портала предузетништва

Поменуте информације су обавезно подељене без обзира на Ваш даљи избор да учествујете или не учествујете у дељењу других података због природе понашања интернет сервера, интернет саобраћаја и превасходно претраживача. Претраживачи, по стандардним подешавањима, прослеђују све поменуте информације при сваком захтеву на Интернету.

2. Подаци који се прикупљају

2.1 Аутоматски забележени подаци при посети, забележени код интернет провајдера

Подаци послати од стране самог претраживача са стандардним поставкама:

 • Тип и верзија претраживача
 • Тип и верзија оперативног система
 • Захтев за ресурс са самог портала (страница, документ, слика)

Напомена: Поменути подаци се не могу повезати са посетиоцем у смислу личне идентификације (е-мејл адреса, име, презиме, дан рођења итд).

Поменути подаци који су аутоматски прикупљени се не користе за истраживање од стране уредника Портала предузетништва и остају записани само код Интернет провајдера ком ти подаци служе за детекцију техничких проблема.

2.2 Подаци које опционално можете да оставите у сврхе истраживања и/или обавештавања о последњим догађањима у оквиру Портала предузетништва

Google Analytics

Притиском на дугме за сагласност у доњој секцији екрана на свакој страни нам омогућава да искористимо Ваше поједине податке како бисмо на основу статистике унапредили Портал предузетништва. За анализу података се користи “Google Analytics” који је алат спољне организације. Поменути алат преузима горе наведене податке послате од стране самог претраживача са стандардним поставкама које наш тим користи за истраживање.

У случају да нисте прихватили да Ваши подаци буду подељени поменути алат неће прикупити Ваше информације. Додатно, у случају да сте прихватили да поделите податке и желите да обуставите даљи проток истих можете то да учините на два начина:

 • Одласком на страну нашег портала која омогућава прекид слања података у сврхе истраживања
 • Коришћењем додатка за претраживач

Пријава за вести:

У случају да се определите да се пријавите за вести на порталу неопходно је да оставите само Вашу е-мејл адресу на коју желите да стижу новости. Ваша е-мејл адреса ће да буде сачувана у оквиру података Портала предузетништва и користи се искључиво за аутоматско слање порука од стране нашег уредничког тима.

Ако сте пријављени за вести и желите да не примате било која даља обавештења неопходно је да отворите линк “Не желим више да примам обавештења” који можете да пронађете у оквиру било које е-мејл поруке послате од стране Портала предузетништва.

3. Како делимо информације са другима

Портал предузетништва неће продавати, изнајмљивати или давати Ваше личне податке трећој страни, искључујући чување Ваших информација на горе наведеном алату спољне организације, “Google Analytics”, који се користи за вођење статистике у оквиру правила коришћења датог алата.

Додатно, Ваше информације прикупљене од стране алата Google Analytics могу бити подељене са спољним тимовима ангажованим за унапређење Портала предузетништва на основу те статистике.

Информације о Вама можемо поделити само ако је то захтевано од:

 • Стране невладине организације ради пружања боље услуге
 • Ако то захтева суд
 • Ако је то неопходно зарад заштите личне сигурности наших корисника или јавности
 • Ако је потребно ради заштите права и власништва Портала предузетништва

4. Сигурност прикупљених информација

Портал предузетништва посебно брине да су Ваши лични подаци сигурни и заштићени од промена, недозвољеног приступа и злоупотребе.

Портал предузетништва прихвата искључиво SSL конекције и самим тим саобраћај између Вас и Портала предузетништва је осигуран свим мерама које поменути протокол подразумева.

На Порталу предузетништва постоје линкови ка другим интернет презентацијама за које не сносимо одговорност везано за политику или процедуре за заштиту података.