О Порталу предузетништва

Министарство привреде покренуло је Портал предузетништва 2018. године, који је унапређен и обогаћен интегрисањем два подсајта развијана у сарадњи са привредом и међународним партнерима – Мали бизнис информатор и Стартап портал

Циљ Портала је да буде ефикасан инфо-сервис за привреду, који омогућава благовремено информисање о различитим видовима подршке успостављању и унапређењу пословања, афирмише и подстиче развој предузетништва  у Србији.

Портал пружа ажурне информације о програмима, како финансијске, намењене инвестирању у МСПП, унапређењу пословања, подршци извозу, започињању пословања, новом запошљавању, тако и нефинансијске подршке, у виду бесплатних саветодавних услуга, док интерактивна мапа омогућава да брзо нађете најближе организације подршке, попут акредитованих регионалних развојних агенција, научно-технолошких паркова,  пословних инкубатора, стартап и smart city центара.

Мали бизнис информатор je, у оквиру Портала предузетништва, пре свега едукативног карактера и има за циљ да пружи МСПП одговоре на најважнија питања у области правног оквира пословања. Овде ћете моћи да пронађете све информације корисне за Ваше пословање, између осталог и: како и када плаћате порезе, да ли постоје неке додатне таксе и накнаде које морате платити, како да послујете електронски, као и како да ангажујете раднике. Корисницима ће бити  омогућен приступ различитим едукативним материјалима, као и покретање разних иницијатива ради унапређења приступа информацијама, остваривања ефикасног и лакшег пословања за микро и мала предузећа и предузетнике

Стартап портал  представља централно место повезивања, информисања и едукације стартапа у свим фазама развоја и у оквиру њега су доступне информације о програмима подршке, финансирању и инвестирању за ову циљну групу, као и преглед организација подршке за стартап предузетнике, њихових програма и догађаја. На Стартап порталу корисници могу пронаћи богату базу знања која пружа одговоре на многа административна питања од важности за оснивање, вођење и инвестирање у стартапе.

Позивамо Вас да учествујете у креирању садржаја Портала и да путем маила preduzetnistvo@privreda.gov.rs поделите са нама информације о својим програмима подршке за МСПП, као и да својим сугестијама и коментарима допринесете развоју истог.Образац за достављање информација о  програмима подршке можете преузети овде.

Пријава за вести на Порталу предузетништва

Пријавите се за наше вести и будите благовремено информисани о новим програмима подршке и новостима из области предузетништва.