Skip to main content

Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada sa ciljem sistemskog unapređenja preduzetništva među mladima, direktne podrške realizaciji njihovih preduzetničkih ideja i povećanja svesti o važnosti omladinskog preduzetništva.

Sredstva su namenjena:
– za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata,
– za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala,
– za subvencionisanje troškova za nabavku računara i računarske opreme.

Sredstva se odobravaju:
1. za nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 200.000,00 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i sl.
2. za nabavku repromaterijala u visini od najmanje 30.000 dinara do najviše 150.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova prevoza i sl.
3. za nabavku računara i računarske opreme u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 200.000,00 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i sl.

Iznos odobrenih sredstava može biti i manji od iznosa traženih sredstava, a jedan privredni subjekt može na ovom pozivu učestvovati samo sa jednom prijavom i dozvoljava se da konkuriše za najviše dve namene, ali tako da iznos dodeljenih sredstava ne prelazi maksimalni iznos od 200.000 dinara.

Više informacija i tekst konkursa možete pronaći na linku.

Pok za prijavu na konkurs je 22. maj 2024. godine.