Skip to main content

Европска мрежа предузетништва (ЕЕН) и ЕУ кластери покренули су платформу за отпорност ланаца снадбевања – The Supply Chain Resilience Platform, која има за циљ да одговори на поремећаје настале у ланцима добављача и успостави међународне конекције међу добављачима и купцима роба и услуга.

Да би одговорила на изазове и поремећаје у ланцима снадбевања у Европи, Европска Унија покренула је нове мере за јачање отпорности јединственог тржишта и изградњу одрживе, дигиталне и глобално конкурентне економије.

Повећање способности предузетника, предузећа и друштава да се опораве од кризе кључно је за брзи опоравак и будући успех Европе. Европска мрежа предузетништва (ЕЕН) и кластери ЕУ играју кључну улогу у ублажавању рањивости у међународним ланцима снабдевања. Да би се позабавила овим хитним проблемима, ЕЕН је успоставила платформу за отпорност ланца снабдевања. Платформа помаже компанијама да задрже, реструктурирају или замене постојеће ланце снабдевања, као и изворне сировине, делове, компоненте и/или (полу)готове производе или услуге које су им потребне за одржавање производње.

Више информација: https://ras.gov.rs/eu-pokrenula-platformu-za-povezivanje-dobavljaca-i-kupaca-iz-razlicitih-sektora-na-medunarodnom-nivou