Skip to main content

Фонд за иновациону делатност објавио је на „ЕУ недељи могућности“ нови пакет бесповратне помоћи од 26 милиона евра за развој нових производа, услуга и/или технологија иновативних предузећа. Фонд је представио и 114 иновативних пројеката који су у претходном циклусу подржани са 20 милиона евра.

Партнерска манифестација Владе Републике Србије и Делегације Европске уније, под називом „ЕУ недеља могућности“, данас је била посвећена иновацијама и подршци иновативном предузетништву Србије, наводи се у саопштењу Фонда.

Фонд је објавио и да иновативна предузећа у Србији имају прилику да конкуришу за бесповратна средства у оквиру новог јавног позива Фонда за иновациону делатност у вредности од 10,3 милиона евра.

Јавни позив је намењен микро, малим и средњим предузећима, као и конзорцијумима, које чине приватна предузећа и научноистраживачке организације.

Пријава иновативних пројеката биће доступна путем портала Фонда до 15. септембра 2023. године у 12 часова.

Фонд у оквиру програма подршке (Програм раног развоја, Програм суфинансирања иновација и Програм сарадње науке и приревде) додељује бесповратна средства у висини до 120.000 евра и до 500.000 евра по појединачном пројекту, у зависности од програма.

ЕУ недеља могућности је јединствена серија догађаја који пружају грађанима Србије прилику да по први пут на једном месту сазнају све што их занима о доступним фондовима и искористе прилике за реализацију својих идеја.

Сесије и дебате се одржавају у три града: Београду, Нишу и Новом Саду и обухвата различите области – Економију, бизнис, образовање, младе, спорт, културу, медије, цивилно друштво, локални развој, зелену транзицију, пољопривреду.