Skip to main content

Министарство привреде расписало је два јавна позива за доделу бесповратних средстава предузетницима, и почетницима у бизнису у укупном износу од 750 милиона динара, изјавио је ресорни министар Горан Кнежевић.

Кнежевић је рекао да је Министарство јуче отворило укупно четири програма којима је циљ да подрже привреду. Расписан је још и позив банкама и лизинг кућама за партнерство у програму подршке за набавку опреме, а поново су доступне и бесплатне обуке, саветодавне услуге и менторинг.

Министарство привреде је за развојне пројекте ове године обезбедило 500 милиона динара, а за незапослене, почетнике у пословању и привреднике који су у почетној фази развоја, 250 милиона – бесповратно. За набавку нове опреме је обезбеђено око 560 милиона динара бесповратних средстава, за која ће предузетници моћи да конкуришу најраније крајем марта, кад се одаберу партнерске банке и лизинг куће са најповољнијим каматама.

“Наше стратешко опредељење је да у потпуности подржимо сектор микро, малих и средњих предузећа и да њихов број из године у годину расте, а да она која већ послују шире производњу. Кад овај сектор остварује добре резултате, то ће донети нова радна места, раст извоза и БДП-а, што ће донети бољи живот за наше грађане”, рекао је министар привреде.