Skip to main content

Привреднa коморa Србије (ПКС) крајем фебруара почиње реализацију пројекта „Караван женског предузетништва – На кафи са предузетницама“ са циљем да се подрже мали бизниси које воде жене, као и да се у директној комуникацији са предузетницама размотре изазови у пословању и могућности подршке.

Прво место које ће Караван посетити јесте Смедеревска Паланка и то 27. фебруара, а предвиђено је да ова манифестација, у првој фази, обухвати десет градова и општина Србије.

„Наш циљ је да економски оснажимо жене. Пројекат је намењен подршци малим бизнисима које воде жене, као и оним пословима који ће тек постати власништво предузетница”, рекла је Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС. 

Подсећа да у Србији послује једна трећина предузетничких радњи и фирми које су у власништву жена, а циљ је да се тај проценат значајно увећа, односно да се кроз пројекат „Караван женског предузетништва – На кафи са предузетницама“ подстакне што већи број дама да се укључе у женско предузетништво. 

„Желимо и да подстакнемо све оне даме које до сада нису ушле у предузетничке воде да започну сопствени посао, да буду охрабрене. Ми ћемо на састанцима са њима у директној комуникацији разговарати о неким евентуалним проблемима и изазовима у пословању, а представићемо и различите видове подршке њиховом пословању“, рекла је Симанић. 

Опширније: сајт ПКС