Skip to main content

Привредна комора Србије (ПКС) представила је данас на Kопаоник бизнис форуму BizChat – нови дигитални сервис на бази вештачке интелигенције који у реалном времену, 24 часа у седмици, омогућава привредницима и компанијама да брзо и једноставно добију информацијe важне за пословање, почев од коморских услуга, преко анализа тржишта, услова пословања и инвестирања до потенцијала тржишта рада и образовног система. 

“BizChat је први дигитални асистент у региону и један од првих у Европи намењен пословној заједници који је успоставила нека пословна асоцијација и који је “верзиран” за питања важна за пословање у различитим фазама. Ако желите да добијете информацију како да оснујете фирму, како до одређених олакшица, како да повратите порез и шта вам је потребно за то, како да добијете Опен Балкан ИД број и радне дозволе, затим, визу за стране раднике, наш дигитални асистент вас води корак по корак“, истакао је Марко Чадеж, председник ПКС.

Овим бесплатним сервисом додатно се поједностављује и олакшава комуникацијa са привредом, која постаје знатно ефикаснија и доступна у сваком моменту 24/7/365. Овај сервис урађен је на бази Мајкрософтове технологије, а постављен је на насловној страни енглеске верзије сајта ПКС.