Skip to main content

Захтеви за куповину електричних возила подносе се Министарству заштите животне средине најкасније до 31. октобра ове године, а за ту намену опредељено је 1,45 милиона евра, што је 170 милиона динара. Помоћ државе од 250 до 5.000 евра могу да добију грађани, предузетници и компаније.

Уредбом о субвенционисаној куповини возила, која је усвојена 1. фебруара, предвиђена је подршка за куповину више врста електричних возила.
– За мопеде и трицикле подршка износи 250 евра у динарској противвредности.
– За куповину електричних мотоцикала, тешких трицикала и четвороцикала износ је 500 евра
– За путничка возила са највише 9 места за седење и теретна возила чија највећа дозвољена маса не прелази 3,5 тоне може да се рачуна на субвенцију од 5.000 евра у динарској противвредности.

До субвенције за куповину возила потребно је проћи кроз шест корака.
Како наводе у Министарству за заштиту животне средине, захтев се подноси лично на писарници, или поштом. Службе министарства затим формирају предмет који иде на комисију. Уколико је документација комплетна, приступа се изради решења о додели субвенције. Подносилац ће бити позван да преузме решење. Решење се предаје продавцу возила или лизинг кући. Преко лизинга је потребно донети три документа, а такође и преко ауто-куће.

Захтев за субвенционисану куповину новог возила у складу са овом Уредбом можете преузети овде.