Skip to main content

Министарство привреде издвојило је 1,7 милијарди динара бесповратног новца за мала и средња предузећа и предузетнике, речено је данас на скупу у Привредној комори Србије (ПКС) чији је циљ био да се представници МСПП информишу о расположивим финансијским средствима за ову годину.

Руководилац у Сектору за развој МСПП Министарства привреде Александра Вучетић подсетила је да је министарство и ове године припремило програме подршке за предузетнике, а да опредељена бесповратна средстава за три програма представљају највећи износ у те сврхе до сада.

Она је на скупу „Дан отворених врата“, намењен предузетницима,  истакла да је интересовање предузетника велико те да је због тога, осим издвајања веће суме из буџета,  поједностављена и процедура.

Према њеним речима, програми су комбинација гранта и повољних кредита.

Директорка Сектора предузетништва ПКС Бранислава Симанић појаснила је да је циљ скупа да предузетницима буду представљени сви програми подршке који су расписани у овој години, као и да буду информисани о активностима сектора.

Она је додала да су програми намењени започињању сопственог посла, али и унапређењу пословања.

„Дан отворених врата“ организовао је Сектор предузетништва ПКС у сарадњи са Министарством привреде, Фондом за развој, Развојном агенцијом Србије (РАС) и Националном службом за запошљавање (НСЗ).