Skip to main content

Министарство привреде позива предузетнике да се пријаве на такмичење за најбољу идеју у области промоције предузетништва у оквиру European Enterprise Promotion Awards 2019 (ЕЕПА 2019).

Реч је о иницијативи Европске комисије која има за циљ да препозна и награди изузетне примере подршке и промоције предузетништва широм Европе.

ЕЕПА такмичење је такође шанса да предузетници са најбољом идејом, односно креативним приступом у подршци предузетништву, који победе на националном нивоу, уђу у такмичење за европско признање. Поред промоције и видљивости широм Европе на коју изабрани предузетници могу да рачунају, они ће кроз ЕЕПА 2019. дати пример и послужити као инспирација другима.

Право учешћа имају националне, регионалне и локалне институције и организације, градови, региони, јединице локалне самоуправе као и јавно-приватна партнерства између јавних власти и предузетника,  образовних програма и пословних организација.

Поред 28 земаља чланица ЕУ, у такмичењу за најбољи модел у области промоције предузетништва, учествују и Србија, Исланд, Норвешка и Турска.

Предузетници који имају пројекат или иницијативу, а која се спроводи минимум две године, односно већ је остварила одређене резултате, могу да се пријаве на ЕЕПА такмичење до 03. јуна 2019. године, националним координаторима у Министарству привреде.

Више информација о самом Такмичењу можете пронаћи у Информатору.

Преузмите: Формулар за пријаву

Више информација:

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/category/european-enterprise-promotion-awards/

https://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards_en