Skip to main content

Због великог интересовања компанија да учествују у пројекту и конкуришу за признање „Пријатељ породице 2023“, рок за пријаву продужен је до понедељка 19. јуна. За „Пријатеља породице 2023“ могу да конкуришу све компаније које послују у Србији и имају више од 30 запослених.

Пријаве су у три категорије – мала и средња предузећа, велика предузећа и јавна предузећа, већински државна. Пријаве су онлајн, попуњавањем упитника, на сајту prijateljporodice.rs

„Пријатељ породице 2023“ реализоваће се кроз избор и доделу признања најуспешнијим привредним друштвима, која су у оквиру својих пословних активности и резултата пословања допринела усклађивању породичних и пословних обавеза и стварању подстицајног окружења за запослене.

Основни циљ пројекта је подизање свести о значају повезивања рада и родитељства и креирање радне средине у којој ће запослени имати могућност да дају свој максимум, а да се истовремено одржи баланс између времена које се проводи на послу и са породицом. Такође, награђене компаније треба да буду пример добре праксе и узор другим фирмама подстичући их да, поред добрих пословних резултата, што боље ускладе рад и родитељство у оквиру своје делатности.

Учешће је бесплатно, а о избору компанија, најбољих примера „Пријатеља породице 2023“, одлучује стручни жири, јавност и запослени у компанијама.

Привредна комора Србије (ПКС) и Министарство за бригу о породици и демографију половином маја су започели нови циклус пројекта „Пријатељ породице 2023“ усмерен на подршку компанијама које су посвећене усклађивању рада и родитељства.