Skip to main content

 

Циљ: Допринос расту и развоју микро и малих предузећа (ММП) у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије.

Укупан буџет позива: Три милиона евра од чега је два милиона намењено предузећима која се баве производњом, а милион евра предузећима која пружају услуге.

Износ подршке по појединчном пројекту: Од 10.000 до 40.000 евра за предузећа регистрована за производну делатност, односно од 10.000 до 30.000 евра за предузећа регистрована за пружање услуга.

У оба случаја обавезно је минимално суфинасирање од 20% вредности пројекта односно 15% за предузећа из општина које су у четвртој категорији развијености.

Ко може да учествује: Предузетници/е, микро и мала предузећа регистрована у периоду од 1. јануара 2016. до 31. децембра 2020. године у некој од 99 локалних самоуправа укључених у ЕУ ПРО Плус програм, а која се баве производњом или пружањем услуга које обухватају информационе технологије, архитектонске и инжињерске делатности, здравствену и социјалну заштиту, услуге везане за туризам, одржавање и поправке.

Врста активности: Набавка нове опреме и увођење услуга која ће допринети унапређењу производње и тржишног потенцијала предузећа, отварању нових радних места и повећању опоравка и отпорности од негативног утицаја пандемије ковида 19.

Подржани пројекти треба и обавезно да укључе друштвено одговорне активности које ће допринети развоју њихових локалних заједница.

Рок за пријаву: 30. јун 2022. године до 24:00 по локалном времену

 

Више информација на: https://www.euproplus.org.rs/