Skip to main content

У Београду ће 2023. године почети изградња БИО4 Кампуса који ће бити први овакав комплекс у Југоисточној Европи и препознатљива тачка истраживања и развоја. Усељење је планирано за 2025. годину, како је најављено на представљању идејног решења овог пројекта у згради Владе Србије.

Изградња овог кампуса коштаће 190 милиона евра и да ће бити уложено 100 милиона евра у опрему. Објекат ће се простирати на 110.000 квадратних метара бруто површине

БИО4 кампус ће се налазити између улица Војводе Степе и Кумодрашке, и у њему ће бити три факултета – Биолошки, Фармацеутски и Група за биоинжењеринг Технолошког-металуршког факултета.

У кампусу ће се налазити осам научних института, Екстензија Научно-технолошког парка и истраживачки центри приватних компанија.

БИО4 ће омогућити бржу и ефикаснију транзицију здравственог система ка модерној, иновативној дијагностици и третманима, базираним на подацима и најновијим научним сазнањима. Кампус ће бити дом целом спектру модерних дијагностичких алата, који су такође и важан део сваког истраживања.

Више информација о овом пројекту можете пронаћи ОВДЕ као и кликом на линк https://www.youtube.com/watch?v=KIGcObKXC_s.