Skip to main content

Признање „Mentor Award 2018“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у две категорије, за зрела предузећа и за почетнике, а најбољи ментор у обе категорије  је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.

Друго место у категорији зрелих предузећа заузео је Бранко Брковић из Регионалне агенције за развој источне Србије, а у категорији старт ап фирми Милица Чукарић из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља.

Треће место у категорији зрелих предузећа деле Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције “Златибор” и Саша Дедеић из Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ који је такође заузео и треће место у категорији старт ап предузећа.

Додела признања обухватила је учешће свих ментора из Србије који су пружили услугу  менторига предузећима.

На овај начин ментори су имали прилику да покажу не само пројекте на којима су радили, и изазове са којима су се сусретали већ и решења која су примењивали за конкретне проблеме.

Размена ових искустава са терена се показала као најбољи начин да се додатно унапреди рад свих ментора.

Најбоље менторе бирали су сами ментори међу собом, на основу података о повећању продаје, развоју и иновативним постигнућима у предузећима која су обучавали.

Уручење признања и дводневни скуп ментора део је пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама западног Балкана“, који Развојна агенција Србије развија већ више од 12 година са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА), уз подршку  Министарства привреде Републике Србије.  Овом приликом додељени су сертификати и за 14 нових ментора који су обучени у овој години.

Догађај су отворили помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић,  в.д. директора Развојне агенција Србије Радош Газдић,  заменик шефа представништва ЈИЦА Балкан канцеларије Такаши Хибино и директор сектора за међународну сарадњу  Развојне агенције Србије – директор Пројекта Ана Жегарац.