Skip to main content

Јавни позив за спровођење пакета услуга за младе и жене предузетнице објављује се у складу са Програмом стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2022. години, Министарства привреде, који се реализује преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција.

1)    Пакет услуга за младе

Пакет услуга које акредитоване регионалне развојне агенције  пружају младима у оквиру овог програма подразумева помоћ стручног лица из АРРА младом потенцијалном или новооснованом предузетнику који су регистровани у Агенцији за привредне регистре најраније пет година у односу на годину подношења захтева, старости од 18 до 35 година. Помоћ се састоји од расположивих стандардизованих саветодавних услуга, једне/више специјализованих обука и менторинг услуге у трајању до 40 сати. Обука „Обука за почетнике у пословању” је обавезна за потенцијалне и предузетнике који су регистровани у Агенцији за привредне регистре најраније две године у односу на годину подношења захтева.

2)    Пакет услуга за жене предузетнице

Пакет услуга које АРРА пружају женама предузетницама у оквиру овог програма подразумевају помоћ стручног лица из АРРА привредном субјекту чији оснивач или власник је жена или је жена један од власника са већинским уделом у власништву (минимум 51%) и један од законских заступника. Помоћ се састоји од расположивих стандардизованих саветодавних услуга, једне или више специјализованих обука  и менторинг услуге у трајању до 40 сати. Обука „Обука за почетнике у пословању” је обавезна за предузетнице које су регистрованe у Агенцији за привредне регистре најраније две године у односу на годину подношења захтева.

Више информација: https://ras.gov.rs/javni-poziv-za-sprovodenje-paketa-usluga-za-mlade-i-zene-preduzetnice-1