Skip to main content

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) у сарадњи са 3 Банком обезбедила је додатно финансирање за мала и средња предузећа у Србији. Уговор о кредиту од 10 милиона евра у домаћој валути који је потписан са 3 Банком, побољшаће доступност финансирања за микро, мала и средња предузећа, укључујћи и агро бизнис и пољопривреднике. Око 75% кредитне линије намењено је финансирању клијената ван београдског региона.

3 Банка је специјализована за микрофинансирање, пружајуćи микро, руралне, агро и МСП кредите и друге финансијске услуге клијентима у Србији који обично немају приступ финансијским услугама традиционалних банака. Мисија 3 Банке је пружање финансијских услуга свима који имају позитиван економски, друштвени и еколошки утицај, са посебним фокусом на клијенте који имају потешкоćа у приступу таквим услугама.

ЕБРД је водеćи институционални инвеститор у Србији и до данас је у земљу уложио више од 7,3 милијарде евра. Банка подржава развој приватног сектора, унапређење јавних комуналних услуга и транзицију ка зеленој економији.

Више информација можете пронаћи ОВДЕ.