Skip to main content

Сви заинтересовани произвођачи млека до 3. августа могу да се пријаве на јавни позив за премију за млеко за други квартал. Као и до сада пријављују се преко млекара или непосредно код примарних произвођача. Министарство пољоприведе подсећа да је премија по литри предатог млека повећана и да ће за овај квартал износити 19 динара, уместо досадашњих 15, колико је сваки произвођач без обзира на предату количину у првом кварталу могао да добије.

Током претходног јавног позива за овај подстицај пријавило се 138 млекара и 943 примарних произвођача, што је, према речима Јелене Танасковић, министарке пољопривреде, двоструко више него лани. Тада су износи са 10 повећани на 15 динара по литру.

Министарка Танасковић је тада нагласила да је кључ у контроли и организацији система, који ће фукционисати и у коме ће откупна цена млека зависити од квалитета. Овај систем, ће према њеним речима, смањити могућност манипулације, односно да се не деси ситуација да један пољопривредни произвођач даје млеко у откуп за 38 динара, а неко продаје за 75 динара.

Више информација можете пронаћи ОВДЕ.