Skip to main content

Пројекат дигитализације пијаца који су започеле Привредна комора Србије, компаније Mastercard, Banca Intesa, Payten и Chip Card, уз подршку ЈКП „Београдске пијаце“, овог пролећа улази у други круг, у оквиру којег ће грађани добити прилику да безготовински плаћају и са друге стране реке, на пијацама „Блок 44“, „Земун“ и „Стари Меркатор“.

Душанка Голубовић, државни секретар Министарства пољопивреде, шумарствa и водопривреде, обишла је тим поводом пијацу „Стари Меркатор“, на којој је, поред пијаца „Блок 44“ и „Земун“, омогућена куповина платним картицама или путем апликација мобилних новчаника за андроид и ИОС платформе.

„Увођењем дигиталних технологија, отворили смо врата небројеним могућностима за даљи развој и напредак. Поред могућности праћења и анализе свих параметара битних за примарну пољопривредну производњу, дигиталне технологије нам омогућавају да пратимо тржишне трендове и прилагодимо нашу производњу захтевима потрошача. Управо ту стижемо до важности пројекта „Дигитализација београдских пијаца“, јер регистрованим пољопривредним газдинствима омогућава да лакше продају своје производе и зараде више. На овај начин, затворили смо цео круг и покрили све фазе, па ће тако дигитализација нашим пољопривредницима омогућити да брже дођу до субвенција, унапреде своју производњу и пласирају своју робу крајњем купцу“, истакла је Душанка Голубовић.

„Каленић“, „Палилула“ и „Ђерам“ биле су прве у низу београдских пијаца на којима су постављени ПОС терминали за плаћање картицама и показало се да постоји интересовање међу грађанима да плаћају картицама и мобилним телефонима и на пијацама, без претходне посете банкомату.