Skip to main content

Владa Републике Србије усвојила  је регулаторни оквир којим се пружа додатна подршка привредним субјектима чија је претежна шифра делатности из области туризма, угоститељства и путничког саобраћаја, а због отежаних економских услова услед пандемије ЦОВИД – 19.

Привредним субјетима из наведених области ће бити омогућено добијање кредита Фонда за развој за текућу ликвидност и обртна средства под измењеним условима, који подразумевају рок отплате до пет година који укључује грејс период до две године, укупно трајање кредита до 24 месеца грејса и до 36 месеци отплате, каматну стопу од 1% на годишњем нивоу.

Такође, кредити се одобравају и враћају у динарима, а максималан износ кредита за једног корисника кредита са повезаним лицима може бити: за предузетнике и микро правна лица до 20.000.000,00 РСД, за мала правна лица до 80.000.000,00 РСД и за средња правна лица до 180.000.000,00 РСД. Највиши износ одобреног кредита може бити до 80% остварених пословних прихода по последњем предатом финансијском извештају.

Више информација: https://fondzarazvoj.gov.rs/cir/proizvodi/likvidnost-covid19