Skip to main content

Развојна агенција Србије (РАС) покренула је акцелератор програм „РАСТИ“ како би подржала будуће предузетнике и оне који желе да развију посао, да се изборе са тржиштем – креирају и усаврше производ и науче да од њега направе успешан посао.

Програм предвиђа низ различитих активности међу којима је и серијал неформалних предавања о томе како су креативни појединци решили одређене проблеме са којима се све фирме сусрећу на почетку свог пословања.

Биће организовани и тренинзи из различитих области, од креирања и валидације пословног модела, преко финансија за старт-апове и маркетинг, до стратегије освајања тржишта.

У оквиру програма „РАСТИ“ планирано је одржавање старт-ап викенда 8, 9. и 10. марта у Новом Саду, као и одржавање новог формата такмичења („Growth Hackathon“) на коме ће предузетници моћи да виде како брзо и једноставно могу обезбедити раст својој компанији.
Програм се реализује у оквиру пројекта „Развој акцелератора за побољшан приступ финансирању иновација MMSP – ACCELERATOR“, који финансира Европска Комисија, у оквиру Транснационалног програма Дунав.

Пилот програм покренуо је РАС у сарадњи са Пословним инкубатором Нови Сад (БИНС).

Више детаља о пријави наведено је у Јавном позиву, а за све додатне информације заинтересовани се могу обратити РАС тиму на адресу: accelerator@ras.gov.rs, као и тиму Пословног инкубатора Нови Сад, на адресу: office@inkubator.biz.

Додатне информације о наградама, гостујућим предавачима, терминима тренинга и све остале детаље могу се наћи на интернет страницама: www.ras.gov.rs и www.inkubator.biz.