Skip to main content

Послодавци који су заинтересовани да се укључе у модел дуалног образовања у наредној школској 2024/2025. могу до 15. јануара 2024. године да се пријаве по поједностављеној процедури путем веб портала Привредне коморе Србије.

Од следеће школске године у понуди ће бити 83 образовна профила, међу којима је 10 нових. Послодавци на порталу http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ могу да креирају профил компаније и на једноставан начин, у три корака, поднесу пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.

Нови профили су: декоратер зидних површина, полагач облога, техничар за електронику и аутоматику, електротехничар за електронику на возилима, техничар рачунара, техничар за администрирање рачунарских мрежа, возач моторних возила, механичар грејне и расхладне технике, пољопривредни техничар дигиталних технологија и козметички техничар.

Подаци показују да се преко 950 компанија до сада прикључило реализацији дуалног образовања у Србији, док је кроз дуални образовни систем прошло више од 15.800 ученика који су похађали наставу у више од 185 школа у Србији.