Skip to main content

Poslodavci koji su zainteresovani da se uključe u model dualnog obrazovanja u narednoj školskoj 2024/2025. mogu do 15. januara 2024. godine da se prijave po pojednostavljenoj proceduri putem veb portala Privredne komore Srbije.

Od sledeće školske godine u ponudi će biti 83 obrazovna profila, među kojima je 10 novih. Poslodavci na portalu http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ mogu da kreiraju profil kompanije i na jednostavan način, u tri koraka, podnesu prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

Novi profili su: dekorater zidnih površina, polagač obloga, tehničar za elektroniku i automatiku, elektrotehničar za elektroniku na vozilima, tehničar računara, tehničar za administriranje računarskih mreža, vozač motornih vozila, mehaničar grejne i rashladne tehnike, poljoprivredni tehničar digitalnih tehnologija i kozmetički tehničar.

Podaci pokazuju da se preko 950 kompanija do sada priključilo realizaciji dualnog obrazovanja u Srbiji, dok je kroz dualni obrazovni sistem prošlo više od 15.800 učenika koji su pohađali nastavu u više od 185 škola u Srbiji.