Skip to main content

Помоћница министра привреде Kатарина Обрадовић Јовановић представила је данас привредницима у Тутину и Новом Пазару, могућности да искористе финансијску подршку која им је доступна кроз програме министарства.

Обрадовић Јовановић је позвала микро, мала и средња предузећа да конкуришу за неки од три програма Министарства привреде, истичући да је за бесповратна средства по тим програмима у 2019. издвојено више новца него у 2018. години.

„За бесповратна средства, министарство је у 2019. издвојило највише до сада, 1,7 милијарди динара. Бесповратна средства се комбинују са повољним кредитима Фонда за развој или партнерских банака и очекујем да ћемо тако имати најмање 4-5 пута више средстава активираних кроз укупне инвестиције микро, малих и средњих предузећа“, рекла је помоћница министра привреде.

Она је објаснила да су ове године процедуре олакшане, јер је циљ да се једноставније конкурише за средства.

Бесповратна средства Министарства привреде обезбеђена су кроз три програма подршке – за развојне пројекте, за почетнике у пословању и набавку опреме.

Поред програма Министарства привреде представљени су и други видови подршке за мали бизнис Фонда за развој, Агенције за осигурање и финансирање извоза, Развојне агенције Србије, Националне службе за запошљавање и Привредне коморе Србије.

Представљању програма присуствовали су представници локалне самоуправе који су позвали привреднике да размотре могућности и видове подршке које им омогућава држава.