Skip to main content

Влада Републике Србије усвојила је нове мере за сузбијање епидемије изазване вирусом Covid – 19, којима се скраћује радно време ресторана, кафића, барова, клубова, кладионица и тржних центара до 18 часова.

Примена мера почиње од уторка, 24. новембра 2020. године, а мере су орочене на период од 10 дана и биће изнова размотрене у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

 

Нове противепидемијске мере  обухватају и обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти, забрану свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа у затвореном и на отвореном простору.

Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 м2 по особи) и омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

Уредба ВРС