Skip to main content

Удружење пословних жена Србије  је на свечаности која је  уприличена у складу са измењеним условима рада које је донела пандемија ЦОВИД-19, по четрнаести пут доделило награде Цвет успеха за жену змаја најбољим предузетницама у Србији.

Такође, у оквиру манифестације Цвет успеха за жену змаја, трећу годину заредом је додељено признање Родно најсензитивнија компанија.

Уз учешће организатора и кандидаткиња у контролисаним условима великог студија  и примену максималних мера заштите, и  публике која је догађај пратила директно преко YouTube канала, проглашене су најбоље предузетнице у више категорија.

Титулу „Жена змај“, ове године је понело девет предузетница од 24 номиноване из целе земље.

У категорији за Извозно оријентисану фирму награду су добиле Драгана Чалија власница предузећа „Saint Di & Co“ д.о.о. из Новог Сада и Олгица Самоиловић, власница предузећа „Хедера Вита“ д.о.о. из Лознице.

За Успешан пословни модел награђена је Татјана Тодоровић, власница предузећа „Агро Дукат“ д.о.о. из Зрењанина.

Удружење пословних жена Србије је и ове године задржало праксу да, осим у овим основним категоријама, додели и специјална признања које је ове године добило шест кандидаткиња које су оствариле посебне резултате по неком од наведених критеријума из главних категорија.

Специјално признање за развој породичног бизниса добила је Драгана  Вулић, сувласница и директорка „Миреx“ д.о.о. из Руменке.

Добитница специјалног признања за еко иновативност је Весна Баур, сувласница и директорка „Басна“ д.о.о. из Атенице.

Љиљана Паушић Мојић, власница и директорка „КСГ“ д.о.о. из Јазака, добитница је специјалног признања за развој бренда.

Најбољи пример хуманитарног доприноса и подршке социјалном предузетништву показала је Тијана Миловановић, власница и директорка „Украс“ д.о.о. из Врања и председница Удружења пословних жена Врање.

Специјално признање у области васпитања и образовања деце добила је Нада Машић, власница ПУ „Дечја кућа – Љубав, вера и нада“, из Београда, док је признање за креативно занатство припало Горјани Поњевић Баллани, власници и директорки „Wood Planet“ д.о.о. из Зрењанина.

У оквиру манифестације Цвет успеха за жену змаја, трећу годину заредом је додељено признање Родно најсензитивнија компанија, које је припало Генерали Осигурању Србија, док је на другом месту компанија Вип мобиле, а треће место деле Ericsson и СителОво је признање великим компанијама које у свом пословању примењујустратегију друштвено одговорног пословања, руководе се принципима Уједињених нација за оснаживање жена, примењују принципе родне равноправности и пружају најбољи модел укључивања жена у ланце снабдевања.

Више информација: http://poslovnezene.org.rs/2020/10/cvet-uspeha-za-zenu-zmaja-2020-proglasene-najbolje-preduzetnice-i-rodno-najsenzitivnije-kompanije-u-srbiji/