Skip to main content

Удружење пословних жена Србије ће 28. октобра у 21:00 час по четрнаести пут доделити награду Цвет успеха за жену змаја најбољим предузетницама у Србији. Публика ће манифестацију моћи да прати путем ливе стриминга, преко YоуТубе канала Удружења.

У финалу су се нашле 24 успешне предузетнице из најразличитијих делатности, из свих крајева Србије. Међу њима су оне које ће понети главна признања за Извозно оријентисану фирму – која послује и пружа услуге на европском и светском тржишту, има раст профита, иновације у пословању, придржава се принципа добре пословне праксе и друштвено одговорног пословања и Успешан пословни модел – чија је развојна стратегија довела до успешног пословног модела, и чији се производи и услуге истичу у односу на остале (иновативност, дизајн, бренд, цена и др.), која располаже значајним људским, интелектуалним, финансијским ресурсима и која укључују жене у ланац добављача или на други начин доприноси оснаживању женаУдружење пословних жена Србије и ове године задржава праксу да, осим у овим основним категоријама, додели и специјална признања оним предузетницама које су оствариле посебне резултате по неком од наведених критеријума из главних категорија.

Такође, у оквиру манифестације Цвет успеха за жену змаја, трећу годину заредом ће бити додељено и признање Родно најсензитивнија компанија. Ово признање се додељује великим компанијама које у свом пословању примењују стратегију друштвено одговорног пословања, руководе се принципима Уједињених нација за оснаживање жена, примењују принципе родне равноправности и пружају најбољи модел укључивања жена у ланце снабдевања