Skip to main content

У периоду од 15. септембра до 15. новембра 2022. године иновативним предузећима и тимовима на располагању је нови jaвни позив за доделу бесповратних средстава кроз програме финансирања Фонда за иновациону делтаност. Средства у висини од 3,2 милиона евра заједнички кроз ИПА пројекат ”Повећање капацитета и технолошке спремности малих и средњих предузећа” обезбеђују Република Србија и Европска унија.

Финансијски подстицај за трансфромацију иновативних идеја у одрживе пројекте Фонд у трећем циклусу пријављивања обезбеђује кроз Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација. Са јасно дефинисаним критеријумима, програми су намењени за развој нових производа, услуга или технологија који имају снажан иновативни потенцијал за којима постоји потреба на тржишту.

У зависности од програма, Фонд додељује од 80.000 до 300.000 евра по појединачном пројекту, а предузећа су за имплеменатцију пројекта у обавези да обезбеде и део средстава из других приватних извора. На тај начин, Фонд заједно са предузећима учествује у истраживањима и развоју иновативних решења, која последично имају позитиван утицај на националну привреду.

Пројектне пријаве из свих области науке и технологије и свих индустријских сектора подносе се путем портала, а неопходна докуменатција за пријаву и детаљне информације о јавном позиву налази се на интернет презентацији Фонда.

Са циљем да се свим заинтересованим апликантима представе услови и детаљи за подношење пријава пројеката, тим Фонда ће свакодневно пружати подршку, затим  једном недељно одржавати радионице под називом „Отворена врата“, а у сарадњи са локалним партнерима, као и свим организацијама које раде са малим и средњим предузећима и научноистраживачким институцијама организовати информативне сесија.