Skip to main content

Привредницима, малим и средњим предузећима, а пре свега предузетницима, биће ускоро доступна нова услуга Привредне коморе Србије „PKS Instant PAY“ – апликација која омогућава наплату производа и услуга мобилним телефоном или таблет уређајем.
Апликација је намењена трговцима, односно свим предузетницима који на својим продајним местима немају ПОС терминале за плаћање картицама.

Да би приступили овом новом начину наплате, трговцима, односно предузетницима је потребан мобилни телефон или таблет уређај на продајном месту и инсталирана апликација „PKS Instant PAY“.
Нова апликација ПКС доноси проширење могућности наплате, без икаквих иницијалних и фиксних трошкова.

Заснована је на Инстант платном систему Народне банке Србије за плаћања у режиму 365 дана у години, седам дана недељно, 24 часа дневно и биће доступна кроз све банкарске канале.

„PKS Instant PAY“ допринеће већем коришћењу савремених инструмената плаћања, а првенствено „m-bankinga“.

Овакав начин плаћања повећава конкуренцију на тржишту платних услуга и подстиче пружаоце платних услуга да улажу у нова решења и сервисе како би постојећим и будућим клијентима омогућили што лакши, једноставнији и бржи пренос новчаних средстава.

Апликација „PKS Instant PAY“ биће доступна на “Google Play” продавници и, поред самих предузетника, пружа и банкама могућност да употпуне своју лепезу производа и придобију поверење нових клијената. По инсталирању апликације, трговац бира једну од банака која је својим клијентима омогућила овај сервис, повезује свој платни рачун са апликацијом и тако је омогућена наплата на продајном месту. Тренутно је 11 банака у процесу имплементације ове услуге.

Уколико трговац има ову апликацију купац ће моћи да плати коришћењем „m-bankinga“ и то на два начина. Један начин је да купац генерише на свом мобилном телефону “QR” код који ће затим трговац скенирати, применом ИПС „скенирај“ опције. Други начин је да трговац буде тај који ће генерисати “QR” код на свом таблету или телефону, користећи ИПС „прикажи“ опцију, а купац ће тај код скенирати и платити преко своје „m-bankinga“ апликације.