Пре пет година, сестре Мирјана и Даница Коматина одлучиле су да унесу дашак Француске у Београд и отвориле су ресторан Путер. Оно што је почело као експеримент са француском кухињом, данас је аутентичан бистро у којем се посетиоци осећају као да су закорачили у срце Париза. Иако су страст и визија биле присутне од првог дана, кључни корак ка успеху остварен је уз помоћ Министарства привреде и Фонда за развој.
„Од првог тренутка када смо виделе простор, знале смо да је то оно што тражимо“, присећа се Мирјана. Међутим, њихови почетни буџети нису били довољни да остваре сан. Уз помоћ програма Фонда за развој и Министарства привреде , сестре су успеле да обезбеде средства за основну опрему и направе простор за своју визију. „Та средства су била пресудна да бисмо наш ресторан претвориле у прави француски бистро“, додаје Даница.
Како је популарност Путера расла, тако је расла и потреба за проширењем капацитета. Овог пута, сестре су искористиле програм за женско предузетништво и обезбедиле средства за модернизацију опреме и проширење ресторана. „Сада наши запослени раде у много бољим условима, а гости примећују додатно улагање у амбијент и услугу“, каже Мирјана.
„Упутства су јасна, а подршка је стварна“, истиче Даница, охрабрујући друге да се пријаве за конкурсе Министарства привреде. За сестре Коматина, та подршка је била кључна прекретница на путу ка успеху.
Ресторан Путер данас није само синоним за одличну француску храну у Београду, већ и прича о томе како прави сан може постати стварност уз упорност и програме подршке.
Успешну предузетничку причу бистро Путер можете погледати на линку.