Skip to main content

Стартапи из Србије заинтересовани да ближе упознају и приступе француском тржишту, могу да се пријаве за студијско стартап путовање које има за циљ да подржи српске стартапе у њиховој мисији откривања нових тржишта.

Иницијатива Mission France пружиће прилику за четири стартапа из Србије да у јуну, у оквиру студијског путовања посете Француску, где их очекују састанци са инвеститорима,  потенцијалним партнерима, учешће на VivaTech у јуну 2023. године, у Паризу на једној од најважнијих конференција у Европи за представљање иновација и стартапа, посета једном од највећих стартап кампуса на свету  StationF и додатан networking и повезивање са локалним екосистемом кроз мрежу  Software Republic инкубатора и отвореног иновативног екосистема.

Мисију откривања нових тржишта за стартапе из Србије организују Амбасада Француске у Србији и Научно-технолошки парк Београд, у партнерству са BPI France, La French Tech Београд, Software Republic и још три технолошка парка у Србији: НТП Ниш, НТП Чачак и НТП Нови Сад, уз подршку Владе Швајцарске кроз пројекат “Tehnopark Србија 2- Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова”.

Ко може да се пријави?

За мисију откривања француског тржишта могу се пријавити сви стартапи из Србије који развијају иновативни производ или услугу (дигитални производ/софтвер, електронски производ/хардвер или физички производ) са скалабилним пословним моделом и амбицијом да се шире глобално, у већинском су српском власништву, немају више од 50 запослених, нису старији од 10 година, остварују приход од продаје иновативног производа и прикупили су најмање 30.000 евра путем екстерног финансирања (грант, BA или VC).

До 12 стартапова биће одабрано и позвано да се представе пред жиријем на Француско-српском иновационом форуму 6. априла у Београду. Предселекцију 12 стартапа извршиће научно-технолошки паркови. Након pitch-ева, стручни жири ће одлучити и изабрати 4 победничка стартапа који ће отпутовати на студијску посету Француској у јуну 2023. године. 

 

Како се пријавити?

Сви стартапи заинтересовани за студијску посету Француској могу се пријавити попуњавањем апликационе форме путем овог линка, до 22. марта. Пријава је на енглеском језику и састоји се од кратког упитника и питцх децка-а стартапа (до 15 слајдова по дефинисаним категоријама, линк до pitch-a требало би да буде додат у пријавни образац).

Критеријуми по којима ће се оцењивати стартапи су искуство и стручност тима, тржишна позиција и пословни модел, претходни резултати и планови (трацтион, инвестмент реаднесс, итд.), квалитет pitch-a и значај студијског путовања Mission France за даљи развој стартапа.

Више информација погледајте на Mission France страници.