Skip to main content

 

 ТРАЖЕ СЕ ИДЕЈЕ ЗА ПОБОЉШАЊЕ КВАЛИТЕТА ВАЗДУХА  – 

Уз подршку Европске Уније, и у партнерству са Министарством заштите животне средине, Шведском агенцијом за међународни развој и сарадњу (СИДА) и Европском инвестиционом банком (ЕИБ), Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији објавио је Јавни позив – Изазов за иновације за чистији ваздух. 

Циљ овог Изазова је да подржи спровођење иновативних идеја које ће допринети смањењу загађења и побољшању квалитета ваздуха на локалном нивоу. Реализација ових идеја допринеће здравијем окружењу и убрзати зелену трансформацију привреде и друштва, односно спровођење Зелене агенде у Србији. 

Десет најбоље оцењених решења која стигну на позив добиће менторску и техничку подршку  за разраду својих идеја, тестирање и развој предложених техничких решења, док ће за најмање три решења бити обезбеђена финансијска подршка како би се применила у пракси.

На Јавни позив могу да се пријаве све заинтересоване јединице локалне самоуправе, јавна и приватна предузећа, мала и средња предузећа, и научно-истраживачке институције, до 27. јуна 2022. године.

За све заинтересоване кандидате, биће организовани инфо дани 1. и 8. јуна 2022. године. Регистрација за инфо дане је доступна на следећем linku.

Више детаља о условима учешћа у изазову и начину пријављивања доступно је на интернет страници: https://zelena-agenda.euzatebe.rs/rs/konkursi

Јавни позив је објављен у оквиру пројекта „ЕУ за Зелену Агенду у Србији“ који, уз финансијску подршку Европске уније и у партнерству са Министарством заштите животне средине, спроводи УНДП у сарадњи са амбасадом Шведске и ЕИБ-ом.