Skip to main content

На овогодишњем такмичењу Јунаци микро бизниса 2024 у организацији Блица, 3Банк и уз подршку Привредне коморе Србије,  прво место и 500.000 динара освојио је Бобист намештај из Шида, друго место и 300.000 динара добио је Ђокић С из Владичиног Хана, док је треће место и 200.000 динара припало Картонпродукту.

Победницима и присутнима на додели награда у Привредној комори Србије обратили су се министар финансија Синиша Мали, Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва Привредне коморе Србије и председник Извршног одбора и 3Банке Владимир Вукотић. 

„Велико је задовољство што могу данас да вам се обратим. Да сам био у жирију не бих знао да изаберем победника. Ово је већ која година заредом да сам овде са вама? Десетине добрих идеја и добрих предузећа и то је оно што чини Србију бољом“, истакао је министар Мали.

Зато је држава та која мора ово да подржи прокоментарисао је Мали подсећајући на први квартал ове године 4,7 одсто раста и то је највећа стопа раста ове године у Европи.

То је највише захваљујући малим, микро и средњим предузећима и управо овим компанијама као овде које својим напорима и улагања доприносе себи и Србији и нашим стопама раста, каже Мали.

Стопа раста еврозоне је 0,4 одсто, само да имате то у виду. Имамо рекордно високу запосленост, инвестиције и буџет. Сада је на нама да то пажљиво и добро уложимо, каже Мали који је позвао окупљене да пронађу своје место и интерес у пројекту ЕXПО 2027.

„Нисте имали једноставан задатак, али сам сигуран да сте донели најбољу одлуку. Желим свима пуно успеха и ту смо где год и шта год можемо да помогнемо, ако негде грешимо скрените нам пажњу где да се поправимо“, закључио је министар.

Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва Привредне коморе Србије захвалила је присутнима и победницима подсећајући да се ово такмичење одвија већ 15 година и да је последње 3 године фокус на микропредузећима којима је помоћ највише потребна.

Што се тиче подршке сектору она је и финансијска и нефинансијска. Привредна комора Србије нуди читав низ бесплатних услуга малим предузећима б2б, изалсци на сајмове… али и низ бесплатних тренинга. Ми имамо доста секција овде и за женско предузетништво, посебну секцију и за породично предузетништво, истакла је Симанић и честитала свима.

Извор: ПКС