Skip to main content

На Новосадском сајму 1. и 2. новембра биће одржани 12. међународни дани енергетике и инвестиција (МДЕИ), најавила је Туристичка организација (ТО) Новог Сада.

Како се наводи у саопштењу, Дани енергетике и инвестиција подстичу пословне контакте и сарадњу између свих релевантних стејкхолдера у области енергетског и сектора локалног развоја у Србији и региону.

“Овај сајам је право место за локалне самоуправе да се повежу са инвестиционим партнерима заинтересованим за пројекте у области енергетике, инфраструктуре, воде, екологије и других значајних комуналних области, а представљају се и напредне технологије и облици финансирања енергетских пројеката, нарочито у локалним самоуправама”, истиче ТОС Новог Сада.

Током два дана трајања ове манифестације биће организовано и више од 50 стручних скупова на којима ће говори око 120 предавача у Конгресном центру Сајма, као и међународне конференције посвећене енергетској ефикасности, обновљивим изворима енергије и заштити животне средине.
Стручне скупове прати и изложбени део манифестације, у којем ће се представити фирме, институције и локалне самоуправе са пројектима у области енергетике.

Партнер Међународних дана енергетике и инвестиција је Град Нови Сад, а приредбу Новосадски сајам организује уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај док је Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) партнер у организовању конгресног сегмента.