Skip to main content

Пројекат Велика мала привреда је расписао нови годишњи позив за доделу грантова у оквиру свог Фонда за трансформационо партнерство и иновације (ТПИ), намењен оснаживању учесника на тржишту Србије како би се поспешио раст малих и средњих предузећа.

Пројекат има за циљ стварање и јачање окружења које ће помоћи српским микро, малим и средњим предузећима (ММСП) да се боље интегришу на тржишта високе вредности и остваре инклузивнији и одрживији развој сектора пољопривреде и прехрамбене индустрије и производње машина и опреме, са фокусом на области дигитализације, зелене економије и креативних индустрија, а што је у складу са приоритетима Стратегије паметне специјализације у Републици Србији. Стога, отварањем могућности финансирања, односно доделе грантова кроз Годишњу програмску изјаву ТПИ АПС 2023-01, Пројекат тражи одговорне парнере у приватном сектору вољне да сарађују и примене конкретна решења вођена тржиштем, како би решили кључне развојне изазове.

„Велика мала привреда“ (Big Small Business Project) је петогодишњи пројекат који финансира USAID и који спроводи ACDI/VOCA у партнерству са, J.E. Austin Associates, Центром за високе економске студије (CEVES) и Фондацијом Ана и Владе Дивац. Циљ Пројекта је поспешивање раста малих и средњих предузећа тако што ће им се омогућити  улазак на тржишта високе вредности, унапредити маркетинг и извоз и повећати инвестиције. Додатно, пројекат ће радити на унапређењу могућности доступних женама и младима, као и другим маргинализованим групама, кроз сарадњу са актерима у области развоја радне снаге, приватним сектором и образовним системом.

Контакт адреса за сва питања и пријем пријава је: Grants_Serbia@acdivoca-serbia.org.

Пријаве трају до 30. априла 2024, а цео конкурс можете погледати ОВДЕ.