Skip to main content

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић поручила је данас да је менторска подршка микро, малим и средњим предузећима важна, јер доприноси унапређењу пословања и остваривању бољих резултата.

Обрадовић Јовановић је на отварању скупа поводом доделе признања „Mentor Award“ најуспешнијим менторима истакла да је поред финансијске подршке, коју Министарство привреде пружа малом бизнису кроз различите програме, кључно и знање. Зато је, како је рекла, важно да се кроз менторинг, који пружају запослени у акредитованим регионалним развојним агенцијама, ради на развоју капацитета МСП сектора.

„Имамо менторе који могу да пруже квалитетну подршку микро, малим и средњим предузећима. Надам се да ће се мрежа ментора и даље ширити“, рекла је помоћница министра.

Вршилац дужности директора Развојне агенције Србије (РАС) Радош Газдић рекао је да је менторинг значајан начин подршке микро, малим и средњим предузећима, задругама и кластерима.

Да је улога ментора значајна за МСП сматра и заменик сталног представника Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈИЦА) Балкан канцеларије Такаши Хибино.

„МСП јесу мала, али су флексибилна и имају велики потенцијал“, каже он.

Дводневни скуп на коме су ментори представили своја искуства организован је у оквиру пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСП у земљама Западног Балкана Фаза 2“ у реализацији РАС-а, а уз подршку Министарства привреде и Јапанске агенције за међународну сарадњу.