Skip to main content

Српски стартап ” “Boostowski ” победник је такмичења иновативних фирми из Европе у оквиру угледне Spark.me  конференције која је под слоганом ” Business Meets Digital Innovation ” ове године одржана седми пут, протеклог викенда, у тиватској марини “Порто Монтенегро”.

Boostowski , коју су основали  компанија, дигитални  студио “30 Хилс“  и Биљана Ждрале, консултант продаје, признање је завредио решењем – апликацијом намењеном унапређењу пословања малопродајних ланаца.

Као победник Boostowski је један од стартапова који ће представљати Европу на светском првенству TechCrunch Disrupt  у Сан Франциску, од 2. до 4. октобра. TC Disrupt  је, иначе, једна од најпознатијих глобалних конференција на којој идеје и решења презентују иновациони стартапови из целог света и учешће на том такмичењу је сан сваког предузетника у ИТ индустрији. На овој конференцији су се као стартапови својевремено представљале данас светски познате компаније као што су  Dropbox, Trello ili Yammer.

“Победничка апликација нашег стартапа омогућава ефикасније пословање малопродајних фирми кроз праћење тренутних резултата, смањење трошкова и повећање мотивисаности продаваца. Прати постављене дневне циљеве, резултате продаје у реалном времену, даје преглед обука и тренинга на основу индивидуалних резултата. Унапређењем едукације продаваца, као и смањивањем трошкова обуке, директно утиче на успех компаније”, објашњава директор ИКТ хаба “30 Хиллс” Ђорђе Филиповић, директор ИКТ хаба “30 Хиллс”

Иницијатива  је, каже, овога пута, потекла од Биљане Ждрале, дугогодишњег консултанта  продаје која је кроз праксу препознала проблеме са којима се често сусрећу малопродајни ланци, а “30 Хиллс” је урадио стратегију дигиталне трансформације из које је израстао стартап “Boostowski“.

“Ово је велики успех нашег стартапа и одличан пример повезивања привреде са  ИТ сектором, чему је Привредна комора Србије посебно посвећена. Уверен сам да ће се и код нас, као и свету, посебно велике компаније све више окретати иновационим стартаповима, обраћати им се за решавање проблема у свакодневном пословању и за подршку развоју, улагати свој капитал у њихове иновативне идеје и користећи потенцијал стартап заједнице унапређивати све сегменте своје организације и пословања” каже председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж