Skip to main content

Startapi iz Srbije zainteresovani da bliže upoznaju i pristupe francuskom tržištu, mogu da se prijave za studijsko startap putovanje koje ima za cilj da podrži srpske startape u njihovoj misiji otkrivanja novih tržišta.

Inicijativa Mission France pružiće priliku za četiri startapa iz Srbije da u junu, u okviru studijskog putovanja posete Francusku, gde ih očekuju sastanci sa investitorima,  potencijalnim partnerima, učešće na VivaTech u junu 2023. godine, u Parizu na jednoj od najvažnijih konferencija u Evropi za predstavljanje inovacija i startapa, poseta jednom od najvećih startap kampusa na svetu  StationF i dodatan networking i povezivanje sa lokalnim ekosistemom kroz mrežu  Software Republic inkubatora i otvorenog inovativnog ekosistema.

Misiju otkrivanja novih tržišta za startape iz Srbije organizuju Ambasada Francuske u Srbiji i Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa BPI France, La French Tech Beograd, Software Republic i još tri tehnološka parka u Srbiji: NTP Niš, NTP Čačak i NTP Novi Sad, uz podršku Vlade Švajcarske kroz projekat “Tehnopark Srbija 2- Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”.

Ko može da se prijavi?

Za misiju otkrivanja francuskog tržišta mogu se prijaviti svi startapi iz Srbije koji razvijaju inovativni proizvod ili uslugu (digitalni proizvod/softver, elektronski proizvod/hardver ili fizički proizvod) sa skalabilnim poslovnim modelom i ambicijom da se šire globalno, u većinskom su srpskom vlasništvu, nemaju više od 50 zaposlenih, nisu stariji od 10 godina, ostvaruju prihod od prodaje inovativnog proizvoda i prikupili su najmanje 30.000 evra putem eksternog finansiranja (grant, BA ili VC).

Do 12 startapova biće odabrano i pozvano da se predstave pred žirijem na Francusko-srpskom inovacionom forumu 6. aprila u Beogradu. Predselekciju 12 startapa izvršiće naučno-tehnološki parkovi. Nakon pitch-eva, stručni žiri će odlučiti i izabrati 4 pobednička startapa koji će otputovati na studijsku posetu Francuskoj u junu 2023. godine. 

 

Kako se prijaviti?

Svi startapi zainteresovani za studijsku posetu Francuskoj mogu se prijaviti popunjavanjem aplikacione forme putem ovog linka, do 22. marta. Prijava je na engleskom jeziku i sastoji se od kratkog upitnika i pitch decka-a startapa (do 15 slajdova po definisanim kategorijama, link do pitch-a trebalo bi da bude dodat u prijavni obrazac).

Kriterijumi po kojima će se ocenjivati startapi su iskustvo i stručnost tima, tržišna pozicija i poslovni model, prethodni rezultati i planovi (traction, investment readness, itd.), kvalitet pitch-a i značaj studijskog putovanja Mission France za dalji razvoj startapa.

Više informacija pogledajte na Mission France stranici.