Skip to main content

Na prostoru bivše Elektronske industrije biće novi moderan biznis inkubator koji će biti razvojna šansa za Niš i čitav region, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon završene druge sednice Radne grupe za stručnu analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije u Nišu.

Prema njegovim rečima, namera je da se omogući dalji razvoj poslovanja na ovoj lokaciji čime se stvara temelj za novu modernu industrijsku zonu u Nišu.

-Ta nova industrijska zona će biti centar za razvoj novih preduzetničkih ideja i podsticanje ekonomskog rasta kroz nove investicije i otvaranje novih radnih mesta na ovoj lokaciji. To neće biti samo prostor za poslovanje, već je i izvor inovacija i prilika za naše mlade preduzetnike iz Niša da ostvare svoje poslovne vizije – rekao je Momirović.

Kako je istakao, Niš je danas moderan grad u kome se odvijaju radovi na proširenju i modernizaciji aerodroma, a uskoro kreću i intenzivniji radovi na izgradnji brze pruge koja će predstavljati efikasnu vezu sa celom zemljom i regionalnim privrednim centrima.