Skip to main content

U okviru projekta Integracija žena kroz digitalno preduzetništvo – WIDE, aktivnosti testiranja i validacije trening modula su završene, te je dokument Smernice za korisnike dostupan onlajn.

Konzorcijum partnera na projektu Integracija žena kroz digitalno preduzetništvo je uspešno pilotirao četiri modula obuke i srodnih resursa razvijenih tokom prve godine implementacije projekta, kako bi podstakao i podržao žene, naročito potencijalne preduzetnice, da kreiraju sopstveno onlajn poslovanje. Obuke obuhvataju sledeće teme: žensko preduzetništvo, pristup finansijama, ekonomija deljenja, digitalno preduzetništvo u ruralnom okruženju.

Partneri su sa predstavnicima ciljnih grupa i zainteresovanih strana na lokalnom i nacionalnom nivou testirali kvalitet i relevantnost WIDE alata za obuku i prikupili povratne informacije. Učesnici su izrazili ogromno zadovoljstvo inicijativom i njenim konkretnim rezultatima, ističući njen praktični pristup i relevantnost u stvarnom okruženju.

Ohrabreni uspehom pilot sesija, partneri su se obavezali da prošire WIDE komplet alata za obuku kako bi dosegli do više žena preduzetnica i u ruralnim oblastima. U tu svrhu, Konzorcijum je razvio operativne i jasne Smernice za podršku trenerima i edukatorima u eksploataciji resursa za obuku sa projekta WIDE. Dokument je sada dostupan onlajn

WIDE – Integracija žena kroz digitalno preduzetništvo – je projekat koji sufinansira Evropska komisija kroz program Erazmus Plus i Tempus kancelarije u Srbiji. Inicijativa okuplja 6 partnera iz 6 zemalja (Italija, Španija, Belgija, Republika Severna Makedonija, Rumunija i Srbija).