Skip to main content

Пошта Србије и Привредна комора Србије (ПКС) позвале су предузетнице из целе Србије да се до 8. априла пријаве на национални наградни конкурс ,,100 успешних пословних жена”. Награђене кандидаткиње имаће јединствену прилику да представе своје пословање на више места у поштама широм Србије, као и да унапреде своје пословање кроз бесплатну едукацију – радионице на различите теме од значаја за пословање од маркетинга до финансија.

Директорка Сектора предузетништва ПКС Бранислава Симанић је најавила и да ће ове године у оквиру овог конкурса Поште Србије, предузетнице добити и 10 едукација  како би што компетентније могле да воде своје бизнисе, а њих ће реализовати ПКС. “Сматрамо да су едукације неопходне за унапређење знања и вештина предузетница. Едукације ће бити на различите теме значајне за пословање жена, то су маркетинг на друштвеним мрежама, комуникација, управљање финансијама и друго”, рекла је она.

Татјана Матић, директорка Фонда за развој Републике Србије и председница комисије у оквиру конкурса изјавила је да је инвестирање у женско предузетништво најисплативија инвестиција, као и да конкурс треба да подстакне жене да се упусте у предузетничке воде.

В.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић позвао је жене да учествују на конкурсу додајући да ће 100 дама бити награђено бесплатним огласним простором у више пошта у земљи и бесплатном едукацијом кроз учествовање на радионицама на различите теме од значаја за унапређење пословања. Ђорђевић је додао да ће Пошта Србије помоћи предузетницама кроз своју основну поштанску делатност – штампање флајера и рекламирање, али да их ове године чека и једно изненађење.

Информације, услови конкурса и пријавa доступни су на линку.

Извор: ПКС