Skip to main content

Пошта Србије има нову, унапређену апликацију преко које ће комуницирати са својим корисницима. То значи да више неће бити слања СМС-ова и мејлова, с обзиром на велики број покушаја преваре у последњих неколико месеци.

В.д. генералног директора Поштe Србије Зоран Ђорђевић је рекао да ће унапређена верзија апликације бити мултифункционална.

– Дошли смо на идеју да кроз регистрацију на овој апликацији, а опет са друге стране укидањем СМС-а и мејлова, фактички заштитимо све наше кориснике и да у будућности сва наша комуникација буде преко ове апликације – поручио је Ђорђевић.

Како је навео, регистрација је потпуно бесплатна, а у свакој пошти у Србији могуће је добити инструкције, уколико се корисник сам не сналази.

– Све информације о доласку ваше пошиљке ћете добијати преко апликације. Кад уђете у апликацију, ви даље можете да је преусмерите на пакетомат, да одложите, да је примите касније – рекао је Ђорђевић.

Истакао је да корисник, захваљујући апликацији, унапред може да припреми QР код, што ће убрзати примопредају пошиљке у пошти.

– Будућа апликација е-новчаник и оно што ће врло брзо да заживи јесте да ће они који врше продаје преко огласа морати да буду регистровани код нас, чиме ћемо спречити да корисници добију нешто што нису поручили – нагласио је Ђорђевић.

Додао је да ће регистрација омогућити купцима да преко поште сазнају ко је пошиљалац уколико дође до преваре приликом онлајн куповине.

Апликација ће централизовати регистрацију и идентификацију корисника, обезбеђујући јединствен кориснички налог који ће корисницима омогућити лакши и бржи приступ поштанским услугама.

Грађани апликацији могу приступити путем Гоогле Сторе-у или Аппле Сторе-у.

Извор: еКапија