Skip to main content

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство објавио је конкурс о додели новца за подршку младима у руралним подручјима у АП Војводини у намери да подржи нове генерације пољопривредника да развијају производњу, увећавају имовину и унапређују газдинства.

Обезбеђено је 200 милиона динара и предвиђено да се финансира 90% трошкова инвестиција. Максималан износ бесповатног новца је милион и по динара без ПДВ-а, а минималан пола милиона динара. Конкурс траје до 10. априла.

Право на подстицај имају пољопривредници од 18 до 40 година који су први пут уписани у Регистар пољопривредних газдинстава од 1. априла 2022. године као носиоци газдинства, до сада нису остварили право на подстицаје и не живе на подручјима градова Новог Сада, Суботице, Панчева, Сомбора, Кикинде Зрењанина, Вршца и Сремске Митровице.

Новац се, између осталог, може добити: за куповину приплодних грла млечних грла говеда (200.000 динара по грлу) за овце и козе (30.000 динара по грлу), затим за опрему за мужу, хлађење и чување млека на фарми, укључујући све материјале и инсталације (од 120.000 до 1,5 милиона динара)… Максималан износ од милион и по динара предвиђен је и за машине и опрему за руковање и транспорт чврстог, полутечног и течног стајњака, за припрему сточне хране за храњење и напајање животиња, опремање објеката за гајење крмача и прасади за тов, опрему за живинарске фарме за производњу конзумних јаја, сортирање, паковање и чување конзумних јаја, опрему – механизацију за заштиту од мраза…

Више информација можете пронаћи ОВДЕ.