Skip to main content

Od 1. januara nastupila je obaveza slanja, primanja i čuvanja elektronskih faktura za subjekte privatnog sektora koji su obveznici PDV, u skladu sa Zakonom o elektronskom fakturisanju, putem Sistema elektronskog fakturisanja. U februaru Sistem elektronskog fakturisanja (SEF) dobio je i svoju novu unapređenu verziju.

Iz Ministarstva finansija su ranije saopštili da je za malo više od dve nedelje, od početka godine, razmenjeno je 3.065.630 elektronskih faktura od čega je 2.537.773 između privrednih subjekata, a 527.857 između korisnika javnih sredstava i privrednih subjekata, što pokazuje koliko je privreda spremno dočekala sistem elektronskog fakturisanja.

Korišćenje sistema e-faktura je besplatno i njegovom primenom očekuje se ubrzanje poslovnih procesa, kao i unapređenje poslovanja kroz dodatnu pravnu sigurnost.

Na portalu efakture objavljen je i snimak poslednje obuke „Preporuke za pristup SEF-u putem aplikativnog interfejsa, najčešći izazovi prilikom korišćenja sistema i instrukcije za postupanje u cilju rešavanja“

Ovde možete pročitati i poslednje obaveštenje Ministarstva finansija o efakturama.