Skip to main content

Пилот суперкластер Лабораторија здравствених технологија, у оквиру пројекта Србија Иновира, који заједнички спроводе Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и ICT hub из Београда, 18. и 19. марта у Научно-технолошком парку у Нишу организује хакатон и мејкатон на тему персонализоване медицине.

На хакатону учествују мултидисциплинарни тимови, сачињени од два до пет чланова. За учешће се могу пријавити како тимови тако и појединци који желе да своја знања и креативност унапреде кроз рад у тиму.

На завршници програма, од тимова се очекује да испоруче рани прототип који описује карактеристике предложеног техничког решења или експеримента. Поред такмичарског дела, тимове очекују и бројне радионице, а тимовима ће бити доступне лабораторије у Нишу, Београду и Новом Саду.

Најбоље тимове очекују награде као што су пословно менторство са експертима персонализоване медицине, учешће у програму акцелерације, стручна подршка приликом регистрације компаније али и друге вредне награде.

Учешће је потпуно бесплатно и отворено за припаднике свих старосних група, пријаве су отворене до 28. фебруара у 23:59, а пријавни формулар се налази ОВДЕ.