Skip to main content

Priznanje „Mentor Award 2018“ najuspešnijim mentorima Srbije ove godine dodeljeno je u dve kategorije, za zrela preduzeća i za početnike, a najbolji mentor u obe kategorije  je Ljiljana Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd.

Drugo mesto u kategoriji zrelih preduzeća zauzeo je Branko Brković iz Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, a u kategoriji start ap firmi Milica Čukarić iz Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Treće mesto u kategoriji zrelih preduzeća dele Nataša Jovanović iz Regionalne razvojne agencije “Zlatibor” i Saša Dedeić iz Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Podunavlje“ koji je takođe zauzeo i treće mesto u kategoriji start ap preduzeća.

Dodela priznanja obuhvatila je učešće svih mentora iz Srbije koji su pružili uslugu  mentoriga preduzećima.

Na ovaj način mentori su imali priliku da pokažu ne samo projekte na kojima su radili, i izazove sa kojima su se susretali već i rešenja koja su primenjivali za konkretne probleme.

Razmena ovih iskustava sa terena se pokazala kao najbolji način da se dodatno unapredi rad svih mentora.

Najbolje mentore birali su sami mentori među sobom, na osnovu podataka o povećanju prodaje, razvoju i inovativnim postignućima u preduzećima koja su obučavali.

Uručenje priznanja i dvodnevni skup mentora deo je projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama zapadnog Balkana“, koji Razvojna agencija Srbije razvija već više od 12 godina sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), uz podršku  Ministarstva privrede Republike Srbije.  Ovom prilikom dodeljeni su sertifikati i za 14 novih mentora koji su obučeni u ovoj godini.

Događaj su otvorili pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović,  v.d. direktora Razvojne agencija Srbije Radoš Gazdić,  zamenik šefa predstavništva JICA Balkan kancelarije Takaši Hibino i direktor sektora za međunarodnu saradnju  Razvojne agencije Srbije – direktor Projekta Ana Žegarac.